Objave      Vse objave ›

  • Po dolgem času zopet lahko ogledali dokumentarni film Bomži - Cestni otroci v Makejevki. KURS - Klub študentov Ruš, Selnice in Lovrenca v četrtek, 27. 2., ob 17.00 v Domu kulture Ruše organizira ogled filma in pogovor z Andrejem. Lepo vabljeni!

    Po ogledu sledi druženje ob jedači in pijači.

    Več pa si lahko preberete na spletni strani KURS

     
  • Film Bomži - Cestni otroci v Makejevki je bil uvrščen na letošnji Kinofest v New Yorku. Ameriška premiera filma bo tako v soboto, 6. aprila, ob 13.00. Dr. Naterer pa bo predaval tudi na 57. letni konferenci društva CIES v Lousiani , kjer bo 13. marca govoril o otrocih iz Makejevke.

    Več

Bomži v Ameriki

Film Bomži - Cestni otroci v Makejevki je bil uvrščen na letošnji Kinofest v New Yorku. Ameriška premiera filma bo tako v soboto, 6. aprila, ob 13.00. Dr. Naterer pa bo predaval tudi na 57. letni konferenci društva CIES v Lousiani , kjer bo 13. marca govoril o otrocih iz Makejevke.

 

Andrej Naterer bo na konferenci društva CIES predstojnik sklopa predavanj z naslovom Izobraževanje in zdravje mladih. H konferenci pa bo prispeval s predavanjem Cestni otroci v Ukrajini: zasvojenost in življenje otrok izven tradicionalnih socialnih in kulturnih okvirjev. Društvo CIES je bilo ustanovljeno z namenom spodbujanja medkulturnega razumevanja, štipendiranja, akademskih dosežkov in družbenega razvoja s pomočjo mednarodnega študija pedagoških idej, sistemov in praks.

Kinofest NYC je filmski festival, v sklopu katerega so predvajani neodvisni filmi iz Ukranjine in ostalih bivših sovjetskih držav. Dogodek, na katerem se bo zvrstilo skoraj 40 dokumentarnih filmov in projektov, bo potekal od 4. do 7. aprila. Film Bomži – Cestni otroci v Makejevki bo edini zastopal Slovenijo, kar je velik uspeh za slovensko neodvisno dokumentarno filmsko sceno. Še posebej, ker je film izbral Andrij Witiuk, programski koordinator in scenarist s številnimi nagradami.